Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

onsdag 21 februari 2024

Vecka 7 Kosmos

 

Fjorton föremål som skapar en språkutmaning bland barnen på Kosmos!

Två och en halv vecka har passerat och vilken minnesförmåga våra fantastiska barn har.

De svarar med lätthet vad föremålen heter och hanterar även synonymer på flera av sakerna i föremålspåsen.

En klädhängare kan också heta galge. En plånbok kan vara en portmonnä, börs eller pluska.

CD-skiva hade några av barnen stött på i olika sammanhang. Några hade inga minnen av att upplevt detta föremål. Borste är ett samlingsbegrepp, som innefattar många typer av borstar, toalettborste, diskborste, sopborste,badborste, rakborste, tandborste, skurborste mfl.

Ett ovanligt eller ett mer sällsynt föremål är Dalahästen. Inte bara en häst utan ett föremål som förknippas intimt  med Sverige  En häst från 1600 talet som gjordes av spillmaterial från trähantering och som början var en leksak till barnen och som nu är eftertraktat prydnadsföremål.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar