Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 15 mars 2018

Kosmos v.11

Den här veckan har det hänt mycket i våra grupper. En grupp har fått känna på en jätte stor istapp. Vi skapade sedan egna istappar i muggar som vi la olika material i. Dessa la vi in i frysen och nu hänger istapparna i ett träd på gården. Superfina blev dom!
En grupp arbetar med Wasaskeppet och vad som finns runt vraket på botten. Barnen har fått skapa en havsbotten och det som dom tror finns på botten. det blev bl.a. bläckfiskar och snäckor. Vi har även ritat av wasaskeppet och skapat det i papper som sedan ska fästas på vår havsbotten.Vi har också undersökt vad det är som flyter och sjunker i vattnet. Barnen fick välja en sak och berätta om dom trodde den skulle sjunka eller flyta. De kom fram till att dom tunga sakerna sjönk för att vattnet inte var så starkt.


Vi klurade till det lite och hämtade en tallrik och en liten sten. vad skulle flyta och vad skulle sjunka? Först trodde många att det var tallriken som skulle sjunka eftersom den var tung... men så var det inte. Vi kom fram till att det inte endast beror på vikten, utan även hur föremålet ser ut och vilken form det har. Nästa gång ska vi prata om vad det beror på, att vissa saker sjunker och vissa flyter. Ha det gott! / Kosmos


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar