Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 8 mars 2018

Kosmos v.10

I vårt vattenprojekt har vi tagit in snö som fick smälta. Vi undersökte sedan vattnet för att se om det fanns nåt mer än bara vatten.. och det fanns det. Vi hittade lite smuts som vi inte såg innan.


Barnen är nu indelade i två projektgrupper istället för tre. Ena gruppen har denna vecka spanat in bläckfiskar. Detta intresse väcktes efter att ett barn funderade kring varför bläckfiskar sprutar ut bläck. Tillsammans letade vi fakta kring detta och vi kom fram till att det är för att bland annat komma bort från fienden. 


Vi tog också reda på hur bläckfisken lever och vad den äter och även hur stora dom är. Skillnaden var STOR! Dom kunde vara från 30 cm till 15 m!


Vi ritade sedan av olika bläckfiskar.


Den andra grupper har kommit in på is och iskristaller. Vi studerade olika snöflingor. Vi lärde oss att alla snöflingor har sex armar.. och att ju kallare det är desto mindre är snöflingorna. Barnen fick måla egna snöflingor och barnen berättade att "Här är det stora snöflingor för här är det varmt, och här är det oväder, så där är dom små"./ Kosmos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar