Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 1 december 2017

Kosmos snyggar till sin ateljé

Barnen visar ett stort intresse av att skapa med olika material. Vi vill utmana barnens nyfikenhet genom att fixa till vår ateljé. Barnen hjälper till att montera fast en stor träskiva som ett byggvaruhus i stan skänk till oss.      


Barnen höll i iPaden och fotograferade och vi höll i skivan. Skruvandet hjälptes vi åt med!Idag när vi åt mat så frågade ett barn om man kunde måla på knäckebröd. Det var ingen som visste om man kunde det så vi testade.

 

  

Det gick alldeles utmärkt att måla på knäcke både falu-rågrut och rågi. Mellis åt vi på stora mattan och eftersom det är 1 december idag fick barnen varsin pepparkaka. 

Trevlig helg 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar