Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

tisdag 5 december 2017

Kosmos har fått meddelande från rymden


Idag när vi kom in på kosmos fick någon syn på att det hängde en nyckel under solen.Någon visste att nyckeln gick till kistan. Vi hjälptes åt att öppna kistan. När vi hade fått upp kistan hittade vi två pusselbitar. 
"En ailien arm" ropade ett barn
"Vi måste se om de passar ihop" ropade ett annat


Bitarna gick att sätta ihop. Men varför hade någon lagt två pusselbitar i vår kista?"Det är koder på baksidan" sa ett barn. Vi vände på bitarna och mycket riktigt fanns det koder på baksidan. "Vi måste scanna dom" sa ett annat barn. " Vi börjar med ettan och sen tvåa" sa någon som hade fått syn på siffror. 


Vi sprang och hämtade en iPad och scannade koderna och då hördes det en massa konstiga ljud
Barnen konstaterade att det var ljud från rymden. Här kan ni lyssna på ljuden igen tillsammans med era barn. Kanske är det några ljud som ni känner igen. 
Sök efter appen qr-läsare på era mobiler och ladda ner för att kunna lyssna på de mystiska meddelandena.
Ett barn trodde att det var Elins  arm på pusslet för hon hade samma färg på sin kofta. Kan det vara så att en utomjording har skickat ett pussel med en bild på Elin? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar