Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 8 september 2017

Projektstart på Kometen

Under den här veckan har vi startat med vårt projekt på Kometen. 
Vi började veckan med att titta på en film om Rödluvan och vargen. Därefter pratade vi om vad filmen handlade om och vad vi tyckte var mest spännande.


Vi fick många tankar och idéer.
Vi hjälptes åt att skriva i pratbubblor om vad som hände och vad vi tyckte om filmen.

På onsdagen läste vi boken om Lilla Rödluvan. 


Sedan målade vi stigen som rödluvan och vargen går igenom skogen. Vi pratar om hur stigen ser ut. Den går upp och ner. Färgen på stigen är brun. Efter målningen valde vi att fortsätta skapa. Vi ritade stigen och huset som mormor bor i.Nu är stigen på plats. Det ska bli spännande att se vart stigen leder oss i vårt projekt! Kom gärna in och kika på vår projektvägg inne på Kometen!


Under veckan har vi även varit i lekparken.

I lekparken hittade vi en svamp som vi kikade närmre på.

På eftermiddagen gjorde vi handmålning. Skapandet blev fina babblare, bland annat Bibbi och Diddi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar