Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 29 september 2017

Kosmos i skogen 28/9

För att locka fram Karlsson sjöng vi "Världens bästa Karlsson". Karlsson kom och beklagade sig över att det började bli så mörkt ute på kvällarna.
- "Köp en lampa"
Barnen sa att Karlsson behövde en lampa men Karlsson visste inte riktigt vad en lampa är och hur den fungerar.
- "Hur ska lampan lysa?"  Sa Karlsson.
Barnen säger att lampan behöver en tändknapp för att kunna lysa.
- "Den kan hänga där upp (i en större gren) och tändknappen får hänga på en liten gren."
- "Jag har en lampa hemma." Sa barnen.

Karlsson undrade var hans bokstav var som barnen hade lovat att ta med. Men vi hade glömt att göra ett K till honom. När älgen hade gått iväg bestämde vi oss för att göra ett K av pinnar. Alla barnen plockade varsin pinne och skapade tillsammans ett K. 
Sedan letade vi efter nytt material till vårt projektrum. Vi hittade löv, kottar och en laktosfri svamp. Vi avslutade vår skogstur med att se hur många barn det krävdes för att bära ett mindre träd. Barnen ville ta med trädet tillbaks till Kosmos men det var tyvärr för tungt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar