Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 10 mars 2017

Kosmos går till vattentornet

Igår gick vi till vattentornet igen. Vi började att leka. Några kastade snöbollar på vattentornet och några byggde stora snögubbar. Sedan fick barnen två uppgifter. Den första var att vi skulle krama vattentornet för att se om vi räckte runt hela tornet. Det gjorde vi inte men vi kom fram till att det saknades nästa en hel Kosmos avdelning. Vi nådde alltså runt halva tornet. 


Sedan fick barnen en till uppgift, att hitta två lika långa pinnar. Med pinnarna skrev vi ordet vatten med hjälp av barnen. De kunde alla bokstävernas ljud och visste hur bokstäverna skulle ligga.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar