Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

onsdag 15 februari 2017

Odlingstider på Planeten

Vi började med att alla fick fundera på vad det var vi skulle plantera. Till en början så var förslaget att det var ett äpple men efter att alla  barnen fått känna och lukta så kom de fram till att det var en tomat. 
Vi funderade kring vad behövs när man ska planetera. Jord och vatten kom på förslag. När vi diskuterat en stund så kom vi fram till att solen/värme också behövs. 


Först fyllde vi på med jord.


Innan vi lade ner tomatskivan i krukan tittade vi på alla små frön som sitter i tomaten. När vi fyllt på med jord över tomaten så avslutade vi med att vattna.Nu väntar vi på att det ska börja gro. Dadda finns med och ser till att fröna mår bra i växthuset.


Nu kommer vi att följa odlingsprocessen dag för dag. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar