Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

tisdag 21 februari 2017

Kosmos på rundresa i stan!

I två små grupper gav vi oss iväg i snöyran mot staden. Vi hoppade först på buss 117 som vi åkte till Södertull därifrån sprang vi till spårvagnen. 


Vi pustade ut på spårvagnen. Vi åkte tre hållplatser och gick av vid Rådhustorget.


Sen kom vi till ett "jättestort hus" som också var lite "läskigt" enligt barnen. Vi undrade vem som bodde innanför den jättestora porten. Vi beslöt oss för att gå upp och knacka på, men tyvärr var inte Jätten hemma!
                   


Vi fortsatte vår färd över Strömmen. Något barn fick syn på änderna som simmade i vattnet. När vi kommit över Saltängsbron så gick vi vidare till Kaktusparken och hälsade på Carl Johan den XIV. Han fick en varm kram i kylan. Något barn undrade om Carl Johan levde.


Nu hade vi blivit ganska kalla så vi gick och köpte festis på Pressbyrån och sedan tog vi en välförtjänt paus inne på Resecentrum. Där grupperna sammanträffades. 


Vi beslöt oss för att åka till Stockholm. Men tyvärr ropade tanten i högtalaren inte upp något tåg till Stockholm. Så vi fortsatte vår resa i Norrköping. Vi sparade lite kex av fikat som vi hade med oss och bestämde oss för att mata änderna i Strömparken.Det var inte bara änderna som var hungriga utan fiskmåsarna ville också fika på våra kex.
Barnen undrade över låsen. Vi berätta om kärleksparen som lovar evig kärlek till varandra, att det är det som låsen symboliserar.
                                                   
  Något barn sa  - "Då är det här en kärleksbro". "Jaa" instämde de andra.


Sedan tog 10 trötta Kosmos barn bussen tillbaks till Vilbergen . 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar