Galaxens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Berlockens förskola. Galaxen har fem avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Galaxen har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och vår vision är att tema arbete ska bidra till att skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

tisdag 9 juni 2015

Ljusfest 20 november

Igår kom Jonas Paulman hit och var med på vår ceremoni när vi planterade vårt träd.
Jonas som har startat föreningen Barnens träd kom hit på sin cykel som han cyklar runt på i Sverige när han besöker skolor och förskolor för att inviga Barnens träd. 


Barnen hade förberett en stor grop som nu trädet skulle planteras i.


Vi sjöng en vänskaps sång och barnen i discogruppen berättade om den gyllene regeln i Snick och Snack "Var mot andra som du vill att de ska vara mot dig" 

Nu var det dags att plantera.


Det var en högtidlig ceremoni. Max hade saxen på kudden och när det var dax så klippte Hugo av bandet och Barnens träd var invigt:)

Vi planterade ett äppelträd och när ceremonin var över så bjöds det på goda äpplen:) 


Tack Jonas för du kom hit och invigde vårt träd!

Nu är vi fadder för ett träd  som symboliserar alla barns rätt till en värdig barndom i enlighet med FN:s barnkonvention. 


                                                             

                                                            


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar